top of page

Den 66 - SELDEN PASS 3326m

I když jsme včera na Ranči nespali, tak jsme sem dneska přišli brzy ráno znova, protože je tady super hiker box. A když říkám brzy - myslím brzy! 8:00 a já jsem sbalená a stojím před rančem nastoupená v pozoru. Jak už jsem zmínila, tak se teď tady prolínají dva traily - Pacific Crest Trail (PCT) a John Muir Trail (JMT). My - PCT hikeři smrdíme jako odpad, jíme hrozné jídlo a jsme hrozně kamarádští! Oni - JMT hikeři voní jako parfumerie, jí luxusní jídlo a jsou protivní jako prdel! Sedíme tady všichni PCT hikeři u hiker boxu a čekáme jako supi, co nám JMT hikeři dají. Oni s sebou totiž nosí moc jídla a moc luxusního jídla!




A tomu byste nevěřili, co jsou tihle nóbl hikeři schopní s sebou nosit. Lidi odcházejí s plnými bear vaulty jídla, jsou tady svetry luxusních značek, oblečení, kosmetika, odličovací ubrousky a… VÍTĚZ DNEŠNÍHO DNE: Krém od značky LUSH!



Čerstvé banány, santal a kakaové máslo - co může být větší luxus? Tohle je napsané na etiketě. A teď - já bych si ten krém nikdy nekoupila, protože je to děsně drahé, ale když už bych ty peníze investovala, tak bych ten krém rozhodně nedala do hiker boxu! Kdybyste to tak mohli cítit, tu vůni na mých špinavých rukou! Nádhera! Reeses tady našla i masku na obličej, takže to tady pomalu vypadá jako v kosmetickém salónu.



Je to tady vážně super. Sedíme tady na lavičkách a hrabeme se v hiker boxech a čekáme, kdy přijde něco nového. Hiker box jsou tady kýble se spoustou dobrotek a skvělých věcí uvnitř.



Jedna holka - Twizzler tady má ukulele, tak jsem si ho na chvíli půjčila a mám z toho hroznou radost - moc mi chybí moje ukulele. Vážně moc. Jeden kluk tady pořád žongluje. Je báječné ho pozorovat. Dělá si videa na krásných místech, hraje mu u toho elektro hudba a prostě žongluje. Já tady ty lidi fakt miluju. Snažil se mě to naučit přes hodinu, ale já na to nemám trpělivost.



A teď přijde ten šok. Když jsem se podívala na hodinky, tak jsem nevěřila svým očím - bylo 13:00! Sedím tu už 5 hodin! Ta slečna Twizzler se začala pomalu balit, tak jsem začala taky, protože mě dneska čeká Selden Pass 3326m a vzhledem k tomu, že jsem právě v 2300m, tak to znamená kopec! Twizzler chodí pomalu do kopce - jako slimák - jako já! Máme úplně stejné tempo, tak jdeme spolu. Procházíme překrásným údolím a kolem jezer. Zase je to tady úplně jiné a něčím kouzelné.


Spousta potu, nadávek, odříkání, ale zase to stálo za to. Jak já to dělám?


SELDEN PASS 3326m



To je zase pokocháníčko. Spolu s Twizzler jsme si sedly na zem a půl hodiny koukaly na jezera a vybíraly jsme si místo, kde dneska budeme kempit.



Jde se k jezerům! Při sestupu dolů jsem si říkala, že to bude hrůza spát vedle jezera, protože už teď je tady milion komárů - ale to jsem se moc spletla!



Fotka pesinky a v dálce jezera + fotka jezera z blízká + dalsi pěšinka a hory v dálce


Došly jsme na místo, kde se nám to líbilo, tak jsme se rozhodly zůstat. Jsme hned kousek od jezera, takže si alespoň můžu jít umýt nohy a je to tu krásné, co víc si přát.



Vařily jsme si večeři, když k nám dorazila Spooky - viděli jsme se na ranči a podle mě je děsně roztomilá. No řekněte sami.



Takže, Spooky je 19let a jde PCT! Hmm, co že jsem to dělala v 19 já? Báječná holka! Sedíme, povídáme si, jíme, ale ti komáři mě už zase dohání k šílenství! To je vážně neúnosné! Spooky se s tím nemazlí a mydlí to hlava nehlava. Já už jsem z nich unavená a nechávám je, aby mě sežrali.



U večeře jsme si s holkama hrály na ukulele - každá jednu písničku a pomalu se chystáme do hajan. Sluníčko zapadá a vytváří překrásnou atmosféru v horách v pozadí a já už si zase představuju, co mě asi tak čeká zítra.



bottom of page